جمعه 10 فروردین 1403
EN

خبرگزاری

کاهش 40 درصدی فوت حجاج ایرانی/بیماری های قلبی و تنفسی در صدر علل مراجعه به مراکز درمانی حج

  • 05 آبان 1393
  • 10:34
  • حج تمتع
  • 0 دیدگاه
  • 631 بازدید
  • Article Rating
کاهش 40 درصدی فوت حجاج ایرانی/بیماری های قلبی و تنفسی در صدر علل مراجعه به مراکز درمانی حج
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر از کاهش 40 درصدی آمار فوت حجاج ایرانی نسبت به سال گذشته خبر داد و اعلام کرد: بیماران قلبی و تنفسی در صدر مراجعان به مراکر درمانی مرکز پزشکی حج و زیارت بوده اند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت به نقل از ایسنا، دکتر علی مرعشی صبح امروز در نشست خبری پیرامون ارائه آخرین گزارش حج و تمتع 93 گفت: خوشبختانه عملیات حج در همه ابعاد با هماهنگی خوبی به پایان رسید و این هماهنگی به گونه‌ای بود که طی سال‌های اخیر استثنایی بود.

 

وی با بیان اینکه امسال برای دومین بار طرح پزشک مجموعه در حج تمتع اجرا شد، گفت: سال‌های قبل طرح پزشک کاروان مطرح بود اما سال گذشته طرحی به نام پزشک مجموعه نهایی شد که امسال با استخراج آسیب‌ها و نقاط ضعف توانستیم این طرح را با موفقیت حداکثری اجرا کنیم.

 

رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه امسال زائران ایرانی در قالب 451 کاروان به حج تمتع مشرف شدند، گفت: 280 پزشک داخلی وظیفه پوشش این زائران را برعهده داشتند به گونه‌ای که هر دو کاروان یک پزشک داشت که در مسائل بهداشت و درمانی زائران نظارت می‌کرد.

 

مرعشی حضور گسترده پزشکان زن را یکی دیگر از دستاوردهای امسال حج تمتع عنوان کرد و گفت: برای اولین بار طرح انطباق خدمات پزشکی با موازین شرعی اجرا شد که برهمین اساس در همه هتل‌هایی که زائران ایرانی در آن سکنی داشتند، پزشک زن نیز مستقر بود و همچنین در هشت درمانگاه شبانه‌روزی مکه و مدینه نیز پزشکان زن مستقر بودند.

 

وی همچنین افزود: به دلیل طرح گسترش مسجدالنبی امکان استفاده از بیمارستان قدیمی هلال‌احمر در حج تمتع میسر نبود و به همین دلیل برای نخستین‌بار از بیمارستان جدید رونمایی و بیماران در آن بستری شدند.

 

رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر همچنین از اجرای طرح داوطلبان سلامت در حج 93 خبر داد و گفت: تجربه نشان داده است که همواره تعداد زیادی پزشک به عنوان زائر به حج مشرف می‌شوند و امسال با شناسایی این پزشکان از آنها دعوت شد تا ما را در امر درمان زائران دیگر یاری دهند که بر همین اساس 400 زائر پزشک شناسایی شدند که تنها 100 نفر آنها مایل بودند که در این امر به هلال‌احمر کمک کنند که از توان این پزشکان در حج تمتع امسال استفاده شد.

 

کاهش 40 درصدی مرگ و میر حجاج/ مرگ 14 زائر در حج

 

مرعشی با بیان اینکه در حج امسال تعداد مراجعه زائران به بیمارستان‌ها 30 درصد کاهش یافت، گفت: خوشبختانه تعداد فوتی زائران امسال نیز کاهش 40 درصدی یافت به گونه‌ای که امسال تنها 14 زائر جان خود را از دست دادند.

 

وی همچنین با بیان اینکه تعداد مراجعه زائران بیمار به مراکز درمانی به دلیل اقامت طولانی در مکه بیشتر است، گفت: مجموعا 552 زائر در بیمارستان‌ها بستری شدند اما 3552 زائر به درمانگاه‌های مکه و 1276 زائر نیز به مراکز درمانی مدینه مراجعه کردند.

 

رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در مورد مراجعه زائران به درمانگاه‌های هتل نیز گفت: براساس میانگین هر زائر در طول موسم حج یک و نیم بار به پزشک مراجعه کرده است.

مرعشی با بیان اینکه 52 درصد زائران امسال را زنان تشکیل داده‌اند، گفت: بیشترین علت مراجعه زائران به درمانگاه‌ها را بیماری‌های تنفسی و قلبی و بیماری‌های اسکلتی تشکیل داده است.

 

وی گفت: در طول موسم حج 45 زائر ایرانی به دلیل نیاز بیشتر به درمان به ایران بازگردانده شدند که 43 نفر از این زائران بعد از مناسک حج به ایران بازگردانده شدند.

 

رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر همچنین در مورد نگرانی مردم از انتشار ویروس کرونا و ابولا گفت: مسوولان پزشکی نیز نگرانی زیادی در مورد شیوع بیماری کرونا و ابولا و گرمازدگی زائران داشته‌اند، اما خوشبختانه با آموزش دقیق توانستیم موفقیت‌های چشمگیری در زمینه عدم انتشار ویروس کرونا داشته باشیم.

مرعشی افزود: به دلیل حساسیت دولت عربستان در مورد ابولا، به طور کلی ویزا به زائران کشورهای غرب آفریقا داده نشد و تاکنون نیز هیچ موردی از کرونا و ابولا یافت نشده است.

وی همچنین بر مورد آزمایش دو داروی جدید در راستای افزایش ایمنی و دفاع بدنی زائران گفت: قبل از عملیات حج، طبق هماهنگی با وزارت بهداشت و نظر کمیته اخلاق پزشکی، زائران و کاروان‌هایی که در این طرح پژوهشی مایل به همکاری بودند، شناسایی شدند که داروی آیمود و آربیمود روی 450 زائر امتحان شد، در حال حاضر نتایج جمع‌آوری شده اما هنوز این نتایج پردازش و مورد بررسی قرار نگرفته است.

 

رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه 1600 نمونه‌برداری از زائران حج امسال درخصوص شیوع بیماری کرونا انجام شده که خوشبختانه همگی منفی بودند، اظهار کرد: سال گذشته پنج مورد ابتلا به کرونا در کرمان شناسایی شد که هیچ‌کدام این افراد ربطی به موسم حج نداشتند.

 

مرعشی در مورد بیماری تنفسی زائران نیز گفت: اخبار منتشر شده در مورد بیماری حاد تنفسی برخی از زائران آنگونه که در رسانه‌ها منتشر شده نبود، اما توجه داشته باشید که بیماری‌های تنفسی در موسم حج بسیار شایع هستند چراکه زائران زیادی از کشورهای مختلف گرد هم جمع می‌آیند و تماس بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند.

 

وی همچنین در مورد چگونگی انتخاب پزشکان کاروان گفت: پزشکان در طول سفر بارها از سوی کمیته‌ای مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و اعضای کمیته سلامت که مسوولیت پایش پزشکان را برعهده دارند، 13 بار پزشکان را مورد بازبینی قرار خواهند داد و پزشکان در صورت کسب امتیاز لازم مجددا دعوت به همکاری می‌شوند.

امتیاز به خبر :

آرشیو اخبار