پنجشنبه 01 آذر 1403
EN

امنیت در سفر

نکات مهم برای حفظ امنیت در سفر

زائر گرامی:

    تشرف به بیت ا..الحرام و توفیق زیارت حرمین شریفین و قبور ائمه مظلوم بقیع (علیهم السلام) فرصتی است که خداوند به شما عنایت فرموده ،امید است از این فرصت به دست آمده کمال بهره مندی را برده و با دقت به مطالب ذیل توجه نمایید و با به کار بستن توصیه های آن ،سفری همراه با آرامش خاطر و امنیت کامل داشته باشید.

1) به همراه داشتن کارت شناسایی که برای عمره در اختیار شما قرار می دهند در طول سفر الزامی است.

2) از به همراه بردن طلا و جواهرات و اشیاء قیمتی و مدارک غیر ضروری که در طول سفر مورد نیاز شما نمی باشد به عربستان جدا پرهیز نمائید. تنها مدارک مورد نیاز در عربستان کارت شناسایی زائر و گذرنامه می باشد.

3) چنانچه قصد همراه بردن ارز دارید، از بانک و صرافی های معتبر در ایران ارز تهیه و فاکتور اخذ نموده و شماره سریال اسکناس ها را در محل مناسبی در طول سفر به همراه خود داشته باشید.

4) از به همراه بردن فیلم و منشورات (کتاب ها و مجلات با موضوع وهابیت) پرهیز نمائید. چنانچه دوربین فیلم برداری و یا تلفن همراه دوربین دار با خود می برید قبل از عزیمت، کلیه فیلم ها و عکس های خانوادگی و مباحثی که در کلاس های مناسک مطرح می شود و برنامه های خصوصی موجود در حافظه را تخلیه نمائید.

5) حمل و نگهداری هرگونه مواد مخدر و قرص های کدئین دار و روان گردان به عربستان ممنوع بوده و در صورت کشف، دولت عربستان با خاطیان به شدت برخورد می نماید.

6) ورود عوامل بومی به اتاق زائرین به ویژه بانوان هنگام حضور در اتاق به هر دلیلی بدون حضور عوامل ایرانی ممنوع می باشد. در صورت مشاهده مراتب را با قید فوریت به مدیر ثابت و راهنما گزارش نمائید.

7) سارقین حرفه ای به دنبال فرصتی هستند تا از غفلت زائرین سوءاستفاده نموده و اموال آنها را به سرقت ببرند، لذا در نگهداری اموال خود کمال دقت را بنمائید.

8) رمز (پین کد) سیم کارت تلفن همراه خود را فعال نمایید تا در صورت مفقود شدن، سارقین نتوانند به راحتی از آن سوء استفاده نمایند.

9) چنانچه قصد خرید از سیم کارت تلفن همراه خطوط سعودی دارید از در اختیار گذاشتن گوشی تلفن همراه و سیم کارت ایرانی خود به بیگانه (فروشندگان) جداً بپرهیزید، زیرا برخی از فروشندگان با ترفند خاصی سیم کارت شما را تعویض و از آن سوء استفاده می نمایند.

10)          در صورت به سرقت رفتن تلفن همراه خود دقت فرمائید در کمترین فرصت ممکن از طریق مراجعه به واحد امداد و پیگیری در ستاد مرکزی نسبت به قطع تلفن اقدام فرمائید. زیرا سارقین تا زمان قطع تلفن اقدام به تماس های خارجی می نمایند. لازم به توضیح است که بیمه هیچ تعهدی در قبال خسارت وارده ندارد.

11)اشیای قیمتی و وجوه نقد خود را به صندوق امانات بسپارید. در صورت به سرقت رفتن وجوه نقد، طلا و جواهرات، بیمه هیچگونه تعهدی نسبت به پرداخت خسارت ندارد.

12)از طرح و بیان میزان و محل نگهداری وجوه نقد و اشیاء قیمتی خود نزد دیگران خودداری فرمائید.

13)هنگام خروج از محل اقامت،از به همراه بردن اشیاء قیمتی و وجوه نقد اضافه و غیر ضروری جدا خودداری فرمائید.

14)هنگام خرید صرفاً به اندازه نیاز، وجه نقد همراه داشته باشید و از به همراه داشتن ارز اضافه خودداری فرمائید.

15)هنگام خروج از اتاق از بسته بودن پنجره ها و قفل در اطمینان حاصل فرمائید.

16)هنگام خروج از اتاق وسایل خود را در ساک نهاده و در آن را ببندید.

17)هنگام ورود به اتاق از وجود محتویات وسایل خود در اتاق و ساک های خود اطمینان حاصل فرمائید.

18)هنگام استراحت و خوابیدن در اتاق، از قفل بودن در اتاق اطمینان حاصل فرمائید.

19)حتی الامکان از تلفن همراه خود در محل استراحت و هتل استفاده کنید و از مکالمه در حرمین شریفین و معابر عمومی خودداری فرمائید.

20)در معابر عمومی و محل های پر ازدحام اشیای قیمتی تلفن همراه و وجوه نقد خود را در معرض دید قرار ندهید زیرا سارقین حرفه ای در کمین و شناسائی محل نگهداری اموال شما می باشند.

21)هنگامی که به قصد خرید به بازار عزیمت می فرمائید طوری برنامه ریزی کنید که وسایل خریداری شده به محل اقامت منتقل شود زیرا ورود وسایل و کالا به مسجدالحرام و مسجدالنبی و دیگر مساجد ممنوع می باشد.

22)هنگام خرید اجناس در خصوص نوع جنس و قیمت آن دقت فرمائید در عربستان اجناس فروخته شده پس گرفته نمی شود.

23)هنگام خرید دقت فرمائید وجه جنس خریداری شده را فقط به صندوق فروشگاه تحویل داده و در قبال آن فاکتور اخذ نمائید و در نگهداری فاکتور دقت فرمائید.

24)هنگام محاسبه اجناس خریداری شده در شمارش و پرداخت قیمت دقت فرمائید زیرا پس از محاسبه و پرداخت وجوه اضافه دریافتی، مورد قبول واقع نمی گردد.

25)عموماً، فروشگاه های لباس در عربستان مجهز به دوربین های مدار بسته هستند، لذا از تعویض لباس و تحرکات اضافه و بی مورد در فروشگاه جداً پرهیز نمایید.

26)هنگام ترک اتوبوس های حمل و نقل از برداشتن وسایل کیف دستی و لوازم شخصی خود اطمینان حاصل فرمائید.

27)هنگام رفتن به رستوران و یا سایر اماکن عمومی و سرویس های بهداشتی از به همراه داشتن هرگونه وسایل اضافی و اشیای قیمتی جداً خودداری فرمائید و در صورت به همراه داشتن دقت شود که چیزی از وسایل شما جا نماند.

28)به هنگام اقامه نماز و یا عبادت در حرمین شریفین و مساجد و معابر عمومی، اموال و اشیای قیمتی و وجوه نقد خود را بر روی زمین نگذارید و از سپردن آن به افراد ناشناس جداً خودداری فرمائید.

29)هنگام تردد از خیابان، از محل عابر پیاده عبور کنید. رانندگان محلی هیچ دقتی ندارند، شما احتیاط کنید.

30)حجاب و چادر، هویت زن ایرانی است، لذا از بانوان محترم تقاضا می شود ضمن اهتمام به حفظ حجاب در پاسداری از منزلت زن مسلمان ایرانی کوشا باشند.

31)به زائرین به ویژه بانوان گرامی توصیه می شود از تردد تنها در معابر عمومی و فروشگاه های خلوت جداً خودداری نمایند.

32)خانم ها از تنها سوار شدن به وسایل نقلیه عمومی جداً خودداری نمایند.

33)هنگام سوار شدن به تاکسی، ابتدا آقایان و سپس خانم ها سوار شوند و در هنگام پیاده شدن ابتدا خانم ها و سپس آقایان پیاده شوند.

34)چنانچه به ضرورت قصد سوار شدن به وسایل نقلیه عمومی را دارید، صرفاً از تاکسی استفاده و قبل از سوار شدن وجه کرایه را با راننده تعیین و کرایه را قبل از رسیدن به مقصد آماده نمائید و از پرداخت اسکناس های درشت به راننده خودداری کنید.

35)هنگام خروج از هتل از تنها گذاشتن کودکان و بانوان جداً خودداری نموده و از تردد آنها در آسانسور و حضور در طبقات خالی از سکنه جلوگیری به عمل آورید.

36)عده ای در اماکن مختلف مکه و مدینه با طرح مسائل تفرقه بر انگیز بین مسلمانان، قصد تفتیش عقاید دارند لذا لازم است که زائران در ابراز عقیده و اظهار نطر دقت نمایند و در صورت برخورد با این افراد آنان را به اشخاص ذیصلاح معرفی نمایند.

37)به جهت حفظ و برقراری انسجام اسلامی و جلوگیری از هر گونه تفرقه انگیزی از بحث و جدل با افراد بیگانه و مامورین سعودی جداً پرهیز نمائید و چنانچه زبان نمی دانید به هیچ وجه با آنان وارد بحث نشوید و آنان را به افراد مطلع معرفی نمایند.

38)در صورتی که در حرمین شریفین، بقیع و سایر اماکن عمومی مامورین سعودی و سایر افراد بومی و ... اقدام به هتاکی و یا توهین به عقاید و شخصیت شما کردند، بدون هر گونه درگیری و بحث و جدل با هماهنگی مدیر کاروان مراتب را به ستاد گزارش نمائید تا از طریق مراکز ذی­ربط پیگیری شود.

39)هنگام مراجعه به مسجد شجره جهت مُحرم شدن، از قرار دادن اشیاء قیمتی و وجوه نقد در داخل اتوبوس ها بپرهیزید و در خصوص نگهداری آن با مدیر کاروان هماهنگی نمائید.

40)پس از مُحرم شدن در میقات وسایل خود را بازبینی کامل نمائید و از وجود آنها اطمینان حاصل فرمائید.

41)طبق مقررات عربستان، هرگونه فیلمبرداری و عکس برداری از حرمین شریفین، بقیع، اماکن دولتی، نظامی، طرح های زیربنایی، پل ها و زیر گذرها ممنوع می باشد. در صورت مشاهده، زائرین توسط مامورین بازداشت و تجهیزات آنان ضبط می گردد.

42)از چاپ عکس و انتقال فیلم به سی دی و … در فروشگاه ها و مؤسسات سعودی خودداری فرمایید.

43)هنگام طواف  و عبور از محل های پر ازدحام مواظبت نمائید تا با خانم ها برخورد ننمائید مامورین مستقر در حرم و  اماکن عمومی به بهانه اختلاط زن و مرد اقدام به دستگیری افراد می نمایند .   

44)طبق قانون عربستان برقراری ارتباط زایران با عوامل بومی و اتباع بیگانه و سعودی ممنوع می‌باشد از برادران و خواهران گرامی تقاضا می‌شود از برقراری هر گونه ارتباط و دعوت به محل اقامت اینگونه افراد پرهیز نمایند

45)بواسطه هر واقعه ای در عربستان، اگر به مراکز پلیس و یا امر به معروف و نهی از منکر هدایت شدید با حفظ آرامش تقاضای مترجم ایرانی از دفتر نمایندگی حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران و یا نماینده کنسولگری ایران را نموده و از پاسخگویی به سئولات و امضاء هر برگه ای جداً پرهیز نمایید.

46)با مامورین امدادگر، حمل و نقل سازمان حج و زیارت کمال همکاری را نموده و به توصیه های آنها توجه وعمل نمایید.

حراست حج و زیارت گلستان