به گزارش پايگاه اطلاعرساني سازمان حج و زیارت ، جلسه شورای امر به معروف و نهی از منکر سازمان حج و زیارت پیش از ظهر چهارشنبه هفتم اسفندماه با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، رئیس سازمان حج و معاون فرهنگي ستاد احياي امر به معروف و نهي از منكر برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر در این جلسه ايمان و وجدان اخلاقي را مراقب دروني و امر به معروف و نهي از منكر را مراقبت بيروني انسانها و جوامع اسلامي دانست و گفت: فريضه امر به معروف و نهي از منكر، تك بعدي و يكسو نگر نيست و تمام امور زندگي را شامل ميشود. نگاه تك بعدي به اين فريضه آسيبهاي بسياري را به دنبال دارد.
وي افزود: به عنوان نمونه در حوزه اجتماعي در مورد مساله حجاب كاري جدي صورت نميگيرد. حجاب دليل اجتماعي بودن زن است اما دشمن آن را وارونه جلوه ميدهد و متاسفانه براي شناخت آن اقدام فرهنگي لازم صورت نميگيرد.
سرپرست حجاج ايراني افزود: مقدمه امربه معروف و نهي از منكر، شناخت صحيح معروف و منكر و استفاده از روشهاي مناسب براي انجام اين فريضه است.
وي ظلم به مردم را بزرگترين منكردانست و افزود: بر اساس آموزههاي اسلام، ظلم و ستم به مردم بزرگترين منكر و خدمت به مردم بزرگترين معروف به شمار ميآيد.
آقاي قاضي عسكر اضافه كرد: دعوت كننده معروف و ناهي از منكر بايد با عمل خود و نه صرف حرف و ادعا، ديگران را به معروف دعوت و از منكر نهي كند.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت الگو سازي، فرهنگ سازي و گسترش نقد در جامعه را در ترويج فريضه امر به معروف ونهي از منكر، ضروري دانست و افزود: در فرهنگ اسلام مردم ميتوانند عملكرد مسوولان را نقد كنند و بر حسن كار آنان نظارت داشته باشند. در نظام اداري نيز بايد وجدان كاري حاكم شود و فرهنگ نقد پذيري به عنوان زمينه ساز امر به معروف و نهي از منكر گسترش يابد.
وي سياست تشويق و تنبيه را درگسترش امر به معروف و نهي از منكر حايز اهميت دانست و افزود: بايد با متخلفان برخورد قانوني شود تا حقي از جامعه و مردم ضايع نشود واعتماد عمومي گسترش پيدا كند.
مهندس اوحدی نیز در ادامه این جلسه گفت : امر به معروف و نهی از منکر فریضه ای است که عمل به آن از اهمیت ویژهای برخوردار است و می تواند به عنوان عامل کلیدی بر موفقیت و بهبود عملکرد سازمان ها تأثیرگذار باشد که لازم است مدیران و کارکنان هر سازمانی با نهایت تلاش در جهت احیاء ، ترویج و گسترش فرهنگ آن اهتمام ورزند.
رئیس سازمان حج و زیارت با تأکید بر اینکه مخاطب شناسی در این امر از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، افزود : بایستی با درایت و ظرافت خاص و ویژه و بر اساس روایات و احادیث معصومین(ع) و منویات رهبر معظم انقلاب در این مسیر گام برداریم .
وی ابراز امیدواری کرد : بحمدالله توفیقات قابل توجهی در حوزه امر به معروف و نهی از منکر در کشور حاصل شده و پذیرش خوبی در میان عموم مردم جامعه بوجود آمده که امید است ارتقاء و پیشرفت افزونتری در این حوزه در آینده حاصل شود.
در ابتدای این جلسه آقای هاشميان معاون ستاد امر به معروف و نهي از منكر اظهار داشت: ما به دنبال الگوسازي براي امر به معروف و نهي از منكر و رفتارسازي در جامعه هستيم تذكر لساني بايد در جامعه فرهنگ شود، تا امر به معروف و نهي از منكر در جامعه رواج داده شود.
وي افزود: امر به معروف و نهي از منكر تضمينكننده صلاح، آباداني و عمران جامعه است اگر اين فريضه الهي در جامعه رفتار اجتماعي شود، سعادت جامعه حتمي است.