«يُوفُونَ بِالنَّذْرِ وَ يَخافُونَ يَوْماً كانَ شَرُّهُ مُسْتَطِيراً »
«آنان به نذر خويش وفا می كنند و از روزى كه شر و عذابش گسترده است (قيامت ) می ترسند». انسان (76 )، آيه 7.
طبیعت خدا را دوست دارید نذر می کنید به شکرانه نعماتی که خدا در اختیار شما گذاشته هر بار که به طبیعت رفتید آنجا را از پسماندها پاک سازی کنید. یه رشته تخصصی مثل حسابداری بلدید می تونید نذر کنید که به دیگران آموزش می دهید تا تخصص پیدا کنند و بتوانند کار پیدا کنند. کار هنری می دانید نذر می کنید آن را به دیگران آموزش دهید تا کارآفرینی کرده باشید. درستان خوب است نذر می کنید به کسانی که ضعیف هستند درس بدهید.
پزشک هستید نذر می کنید یک روز در هفته را به طبابت فقرا بپردازید. وکیل هستید نذر می کنید وکیل فرد مستمندی شوید که علاوه بر توان مالی ضعیف، توان احقاق حق خود را ندارند. همه این ها هم نوعی نذر هستند و موثرتر از نذر غذا، زیرا تاثیر و ماندگاری آن ها بیشتر است و در نتیجه ثواب و خیر طولانی مدت تری برای شما دارد.
|
|
نذر فرهنگی از جمله فرهنگ های زیبای رایج در سبک زندگی اسلامی ایرانی رایج است. نذر پیمان خاصی بنده با خداوند است که انسان آن را برخود واجب می داند. نذر فرهنگی از آن جهت حائز اهمیت است که افراد دارای وقت و تخصص می توانند آنرا به کار ببرند. شند. نذر فرهنگی نذر وقت، قوای فکری و مهارت است که موجب تعامل و ارتقاء مشارکت بیشتر در بین شهروندان می شود. در گذشته تنها افرادی که تمکن مالی داشتند نذر می کردند بعضی اموال خود را برای آموزش دانش آموزان یتیم و نیازمندان وقف می کردند و نذر بیشتر مربوط به امور مالی و دنیوی می شد اما نذر می تواند شامل مسائل فرهنگی هم شود. در نذر فرهنگی فرد نذر کننده کار فکری، خلاقانه ، فرهنگی یا تخصصی را برای دیگران انجام می دهد. این حرکت فرهنگی باعث مشارکت بخشی اقشار مختلف جامعه، تقویت روحیه نوع دوستی، و خدمات رسانی به اقشارنیازمند جامعه است.
نذر فرهنگی دز زمینه آموزش و فرهنگ سازی موضوعات مختلف پسماند از جمله کاهش، استفاد مجدد، تفکیک پسماند و بازیافت، بسیاز اثربخش و جذاب خواهد بود. ما می توانیم به واسطه تخصص، توانمندی، وقت یا مهارتی که داریم نذر فرهنگی کنیم. صد البته که نتیجه اقدام ما خیر و برکت زیادی در زندگی ما خواهد داشت زیرا براثر این نذر فرهنگی به سفارشات خدا عمل کرده ایم و طبیعت زیبای او را امانت داری کرده ایم.
بسیار خب... چند نمونه از نذر فرهنگی را در خصوص فرهنگ سازی پسماند مثال می زنیم و شما انتظار داریم نذرهای پیشنهادی خود را برای ما ارسال کنید تا به نام خودتان همین قسمت ثبت کنیم.
من نذر فرهنگی می کنم روزی یک زباله از روی زمین بردارم.
من در خانه پسماندهای خود را تفکیک می کنم و نذر می کنم در ماه به تعداد مشخصی از همسایه ها، اقوام یا دوستان خود تفکیک از مبدا را آموزش دهم.
یکی از نذرهای فرهنگی من اینست که در مهمانی ها از ظروف یکبار مصرف استفاده نکنم چون تجزیه نمی شوند و به موجب آلودگی محیط زیستی می شوند که خدا آن را امانت داده است.
وقتی برای پیک نیک به طبیعت می روم به شکرانه اینکه به سلامت آنجا رسیده ام نذر می کنم محیط اطراف خود را تا شعاعی که امکانش هست از زباله پاک می کنم برای این کار همیشه کیسه زباله و دستکش را در صندوق عقب ماشین می گذارم.
نذر می کنم اگر فرزندم قبول شد سطل تفکیک پسماند برای مدرسه یا کلاس او تهیه می کنم.