نکات پزشکی - حج تمتع -مراجعه پزشکی کوفتگی
شنبه 03 آذر 1403
EN

خبرگزاری

مسائل پزشکی دغدغه هرساله حج – نکاتی که حجاج باید بدانند

230
0

یکی از دغدغه های هر ساله حجاج و مهمتر از آن سازمان حج و زیارت، مسائل مربوط به سلامتی و درمان مشکلات احتمالی حجاج است که عملیات مربوط به آن طی فرایندی حساب شده ، از ماه ها قبل از موسم حج شروع و تا پایان حج ادامه می یابد.

پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت – مدینه منوره – یکی از دغدغه های هر ساله حجاج و مهمتر از آن سازمان حج و زیارت، مسائل مربوط به سلامتی و درمان مشکلات احتمالی حجاج است که عملیات مربوط به آن طی فرایندی حساب شده ، از ماه ها قبل از موسم حج شروع و تا پایان حج ادامه می یابد.

تیم پزشکی ستاد حج در مدینه منوره از 4 مرکز درمانی مستقر در 4 هتل این شهر سازماندهی شده است که در 4 نقطه شهر مدینه و عمدتا اطراف حرم و نزدیک به هتل های محل استقرار زائران ایرانی قرار دارد و هتل های مکارم پلازا – جلنار طیبه – جلنار السلام – رویال مکارم، چهار هتلی است که تیم پزشکی در آن مستقر است ، البته سه مرکز به غیر از رویال مکارم که 16 ساعته کار می کند، بقیه شبانه روزی فعالیت دارند که در این مراکز ، بخش های مختلف از جمله متخصصین داخلی، طب اورژانس ، زنان ، روان پزشک ، تکنسین اورژانس – تکنسین دارویی – پذیرش و پرستاری فعالیت دارند.تیم پزشکی ایران در این مراکز، به دو دستگاه آمبولانس و داروهای ضروری مجهز است که دارو برای بیماران خاص ، تنها برای مصرف در داخل درمانگاه است..

در این مراکز ، عملیات درمانی صرفا سرپایی و یا بستری موقت است، اما زمانی که نیاز به بستری شدن زائران باشد، تیم پزشکی چگونه عمل می کند؟ در این حالت پزشکان رابط عرب زبان با بیمارستان های سعودی برای هماهنگی و انتقال بیمار به بیمارستان های سعودی کار خود را شروع می کنند.در مرحله اول کار پذیرش بیمار در بیمارستان های سعودی صورت می گیرد و بیمار به یکی از مراکز درمانی مدینه منتقل می شود. در این بیمارستان ها کلیه امور مربوط به درمان بیمار اعم از بستری، جراحی (درصورت لزوم) ویا ارتوپدی تا پایان دوره درمان انجام می شود. ازجمله نکاتی که زائران حتما باید در زمان مراجعه به درمانگاه های مدینه منوره یا مکه مکرمه توجه داشته باشند، همراه داشتن کارت شناسایی است، بویژه برای دسترسی کادر درمانی به سوابق بیمار و یا احتمالا انتقال به بیمارستان ضروری است.در مکه مکرمه، در همه هتل ها ، یک درمانگاه برای زائران تدارک دیده شده است و شهر مکه به 5 منطقه تقسیم شده و در هر منطقه یک درمانگاه تخصصی پیش بینی شده است.

مرکز پزشکی حج و زیارت در مکه، همچنین یک بیمارستان تخصصی نیز تدارک دیده است که زائران می توانند در کنار بیمارستان سعودی از خدمات این مرکز نیز استفاده کنندو در مکه مکرمه هم بخش های مختلف از جمله ، طب اورژانس ، داخلی، قلب ، زنان ، روان پزشکی ، چشم پزشکی ، ارتوپدی، جراحی ، عفونی ، نورولوژی ، مغز و اعصاب وجود دارد.


مهمترین دلایل مشکلات جسمی زائران

براساس بررسی های بعمل آمده از سوی کادر پزشکی ایران در مدینه منوره ، تاکنون بیشترین مراجعه به درمانگاه ها به دلیل خستگی، کوفتگی، دردهای عضلانی، بوده که دلیل بیشتر این عوارض ، عدم استراحت کافی عنوان شده است.بعد از آن بیشترین مراجعات در ارتباط با سرماخوردگی، اسهال و یبوست بوده است که دلیل آن وضعیت جوی و تغییرات ایجاد شده در رژیم غذایی زائران عنوان شده است. بعد از آن بیشتر مراجعه ها مربوط به بیماران خاص است ، بویژه افراد دیابتی است که پزشکان توصیه کرده اند ، این دست بیماران حتما داروهای خود را به اضافه نسخه پزشک ، از ایران همراه داشته باشند.
*پزشکان به حجاج چه توصیه هایی دارند؟

توصیه پزشکان این است که زائران در ابتدای ورود به مکه و مدینه، استراحت کافی داشته باشنداز پیاده روی در ساعات گرم روز خودداری کنند

میزان بیشتری سبزیجات، میوه و آب مصرف کنند- **از نوشیدن آب یخ درگرمای مکه و مدینه اجتناب کنند

توصیه می شود حجاج در زمان پیاده روی در طول روز مایعات فراوان بنوشند و منتظر تشنگی برای خوردن آب نشوند و با فواصل کم مایعات مصرف کنند

افراد دارای چربی بالا و قند خون از غذاهای رژیمی استفاده کنند که در تمامی هتل های محل اقامت حجاج تدارک دیده شده استسعی کنند از ساعات 9 صبح تا 5 بعد از ظهر از هتل هایشان خارج نشوندرژیم غذایی را رعایت کنند .

براساس گزارش های دریافتی از سوی منابع مسئول در مدینه، در طول 13 روزگذشته تاکنون خوشبختانه مشکلی خاصی در خصوص زائران گزارش نشده است و تنها چند مورد ارجاع به بیمارستان های سعودی داشته ایم که به سرعت رسیدگی شده و بیماران ترخیص شده اند.



لازم بذکر است اولین گروه از زائران خانه خدا 27 تیرماه سالجاری وارد کشور عربستان شد و تا روز دوشنبه تعداد زائران ایرانی که وارد این کشور شده اند از مرز 26 هزار تن گذشت و امسال، 86 هزار تن از هموطنان ایرانی مان در مناسک حج ابراهیمی شرکت دارند. 

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آرشیو اخبار