به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت ، حجتالاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر، امروز درجلسه تواصی به حق درجمع کارکنان سازمان حج و زیارت وبعثه مقام معظم رهبری به فراز" وَعَلَیْکُمْ بِطُولِ اَلرُّکُوعِ وَ اَلسُّجُودِ " ازحدیث امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت: طبق توصیه امام ششم هر انسان مسلمانی باید به عبادات توجه ویژه داشته باشد و زمانی را برای انجام وظایف دینی و نزدیک شدن به خدا اختصاص دهد.
نماینده ولی فقیه درامور حج وزیارت افزود: مسایل کاری و جانبی زندگی، برخی افراد را مشغول کرده و متاسفانه توجه شان به عبادات کم شده است و کمتر فرصت می کنند برای آینده خود برنامه ریزی نمایند.
وی با تاکید براینکه انسان نباید به دنیا مشغول شود و از آخرت غافل بماند، به حدیث " الدنیا دار ممر والآخرة دار مقر" اشاره کرد و اظهار داشت: در قرآن و نهج البلاغه مرتب به انسان یادآوری و هشدارداده شده است که ماندن در دنیا طولانی نخواهد بود و حیات ابدی مربوط به فردای قیامت است.
وی تصریح کرد: دنیا برای انسان همچون رودی درحال گذراست درحالیکه زندگی در فردای قیامت تا ابد باقی خواهد ماند و ازنعمت ها بهره خواهد گرفت و یا درجهنم معذب خواهد بود.
نماینده ولی فقیه درامورحج و زیارت با تاکید براینکه این نکات، انسان را به نگرش جدی تر به حوزه عبادت تشویق می کند، اظهار داشت: در روایات توصیه شده است که انسان در منزل خود محل خاصی را به خواندن نماز اختصاص دهد.
وی با تاکید براینکه نمازگزارباید به هنگام نمازحواسش را جمع نموده متمرکز در عبادت شود و فقط به خدا توجه داشته باشد، گفت: انسان باید در نمازبه نحوی عمل کند که تمام وجودش محو جلوه جمال الهی باشد و بداند با خدا سخن می گوید و از این فرصت عبادت، برای خود سازی و ایجاد تحول روحی و اخلاقی در خود استفاده کند.
وی افزود: ائمه زمانی که وقت نماز نزدیک میشد بدن شان می لرزید و رخسارشان تغییر می کرد و وقتی از آنها سوال می کردند، می فرمودند: الان وقت سخن گفتن با حبیب مان فرا رسیده است.
حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکرهمچنین حالات امیرالمومنین حضرت علی (ع) را در هنگام نماز یادآور شد و با بیان اینکه خداوند مدارج کمال را برای انسان قرارداده است، گفت: اگر انسان برای عبادت وقت نگذارد خسارت می بیند.
وی افزود: در روایات متعدد به نظم در زندگی اشاره شده و آمده است انسان باید بخشی از برنامه های روزانه خود را به عبادت و مناجات با خدا اختصاص دهد چون به آن نیاز دارد.
وی افزود: اگر انسان از خدا فاصله بگیرد؛ دنیا به حدی فریبنده است که او را به طرف خود خواهد کشاند و از باریتعالی جدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه شیطان درطول تاریخ با استفاده از تمام ابزاری که در اختیار داشت حتی به سرغ انبیاء و اولیای الهی هم می رفت، اضافه کرد: ایمان قوی انبیاء و اولیای الهی موجب می شد تا شیطان نتواند آنها را بفریبد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر در ادامه به اهمیت نماز جماعت و نماز اول وقت اشاره کرد و با ذکر برخی توصیه ها درخصوص اقامه نماز جماعت ، گفت: درحدیث آمده است افرادی که در نماز جماعت شرکت می کنند در صورتی که تعدادشان از ده نفر بیشتر شود اگر دریاها مرکب و درختان قلم شوند کسی نمی تواند ثواب آن را بنویسد.
وی با اشاره اینکه با نزدیک شدن وقت نماز انسان باید بداند وظیفه دیگری برعهده اوست، به نمازگران توصیه کرد باعجله به رکوع و سجده نرفته و توجه خود را به خدا بیشتر کنند.
نماینده ولی فقیه با تاکید براینکه هدف از خلقت عبادت بوده است، خاطرنشان کرد: عبادت نیاز بشر است و باریتعالی به نماز، روزه و دیگر عبادات ما نیازی ندارد لذا زمانی که وظیفه دینی خود را انجام می دهیم نباید تصور کنیم کار فوق العاده ای انجام داده ایم.
وی گفت: انسان باید بداند که همه وجودش نیاز به پروردگار است و نباید درمقابل غیر خدا رکوع و سجود کند و این شایستگی فقط مخصوص ذات بارتعالی است.
وی همچنین با بیان این بخش ازحدیث امام صادق (ع) " فَإِنَّ أَحَدَکُمْ إِذَا أَطَالَ اَلرُّکُوعَ وَ اَلسُّجُودَ هَتَفَ إِبْلِیسُ مِنْ خَلْفِهِ وَ قَالَ یَا وَیْلَتَا أَطَاع وَ عَصَیْتُ وَ سجد وَ أَبَیْتُ افزود: اگر رکوع و سجود طولانی با ملاک های معنوی همراه شد و انسان خدا را دید و به ذات اقدس الهی توجه کرد شیطان از پشت سر فریاد بر می آورد که خدایا انسان ترا اطاعت کرد و من ترا عصیان کردم، او در پیشگاه تو سجده کرد و من نافرمانی کردم.
حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکر با اشاره به اینکه دراحوالات برخی انبیاء و اولیای الهی آمده است وقتی ذکر خدا می گفتند در و دیوار و کوهها و صحراها با ایشان هم نوا می شدند، اظهار داشت: هدف از عبادت نزدیک شدن به خداست و مقدمه رسیدن به این مرحله ، برنامه ریزی برای عبادت است.
وی با بیان اینکه برخی افراد انجام عبادات روزانه را کاری سنگین و شاق تصور می کنند و با خواندن نمازهای یومیه می گویند راحت شدیم، افزود: این غیر از آن چیزی است که شرع از ما می خواهد، شرع بدنبال آن است که من و شما را به درگاه خدا ببرد و به اقیانوس رحمت حق متصل نماید، روحمان صفا پیدا کند و فکر، اخلاق و رفتارمان عوض شود.
نماینده ولی فقیه برلزوم توجه به قرآن، نهج البلاغه و دیگر کتب اسلامی و نکات مهمی که درباره نزدیک شدن به خدا در آنها آمده، تاکید کرد و با اشاره به حدیثی از امیرمومنان که می فرمایند: " لدوا للموت، و ابنوا للخراب" گفت: عمر انسان درحال گذر است و بین زمان تولد و مرگ فاصله زیادی نیست و هر روز که می گذرد انسان یک روز به مرگ نزدیکتر می شود.
وی افزود: بنابراین طبق توصیه امام صادق باید خود را به خدا نزدیکتر کنیم و بدانیم که معلوم نیست تا چه زمانی زنده هستیم و چه زمانی از دنیا خواهیم رفت لذا تا زمان باقی است در زندگی خود زمینه قرب به خدا را فراهم آوریم.